מדיניות פרטיות | ביטולים והחזרות | הספרים של רן ובר, רחוב התפוח 201, כפר שמאי, ישראל | 0509766811 | [email protected]
סוד הדיבור הטוב - הספר החדש
ראיון קצר עם רן ובר, מחבר הספר “סוד הדיבור הטוב”:
מה גרם לך לכתוב את הספר “סוד הדיבור הטוב”?
אחד הדברים שהכי כואבים לי בשנים האחרונות הוא השיח. לא רק השיח הציבורי שלעיתים נראה שקיצוניים השתלטו עליו וגורמים לנו לחשוב שכולם באמת שונאים את כולם (בזמן שבחיי יום יום אנחנו רואים שזה לא תמיד המצב), אלא גם השיח בתוך הבתים, או בחברות ואירגונים. בוודאי שהשיח המתלהם והלא מכבד ברשתות חברתיות. המון ציניות, המון אי הבנות הקשורות בחוסר סבלנות וחוסר חשיבה על מה שאנחנו אומרים. אני יודע שזה יכול להשמע תמים, אבל רציתי לעשות משהו חיובי. במקום להגיד מה לא טוב, במקום להצביע על ליקויים בשיח – לנסות ולהביא תכנים של שיח חיובי, שיח מעצים, שמוסיף לא רק לסביבה שלנו אלא גם לנו. מסתבר שהדיבורים שלך לא משפיעים רק על האדם האחר אלא נחרטים גם בלב שלך. האקלים הנפשי שלך מושפע לא רק ממה שאתה שומע ורואה בחוץ אלא גם ממה שאתה אומר, ממה שאתה מבטא בעולם. על זה רציתי לכתוב.
ועדיין, האם היה משפט מסויים או רעיון שהיה ה״טריגר״ לכתיבת הספר הזה?
בדרך כלל יש משפט מסוים או רעיון קטן שמעורר אצלי את הרצון לכתוב עליו ולהרחיב בו והפעם הנקודה היתה משפט של רבי נחמן מתוך תורה כ״ט בליקוטי מוהר״ן והמשפט היה – ״..ועיקר מה שנתקבל הדיבור, הוא מחמת הטוב שיש בו, כי טוב הכל חפצים״. ממש לפני זה הוא מסביר שלא כל דיבור נקרא דיבור.
מה הכוונה שלא כל דיבור נקרא דיבור ולמה דווקא המשפט הזה נגע בך?
הוא כותב שם במפורש, כי דיבור שאינו מתקבל אינו דיבור. שמתי לב פתאום שאנחנו יכולים לדבר אלפי מילים, אולי אפילו אלפי משפטים ביום, אבל האם הדברים באמת עוברים אל השני? האם הדיבור שלי משנה את החיים שלו לטובה? או שאולי הרבה מאוד מהמילים שלנו פשוט עוברות ליד האוזן של המאזין?
הרבה פעמים אנחנו מנסים להגיד משהו למישהו והוא נראה אטום, מתעלם ממה שאנחנו מנסים להסביר לו. האם הוא באמת אטום או שאולי אין ״טוב״ בדיבור שלנו? זאת אומרת, אולי אני לא באמת רואה בשני טוב ולא ממש מנסה לעזור לו. אולי אני רק רוצה להוכיח לו שאני חכם יותר או מוצלח יותר ממנו?
אני חושב שהמשפט הזה נגע בי כי ראיתי כמה קרעים יש בחברה, איך כל אחד מסתכל על הקבוצה שלו כצודקת ועל האחר כ״לא מבין״ ולפעמים כמה שיח של חרשים יש לנו.. ואז פתאום המשפט הזה האיר את עיני – אתה רוצה לדבר עם האחר, גם אם מישהו שממש לא חושב כמוך? האם יש ״טוב״ בדיבור שלך? האם אתה מכוון לטוב? אם לא, אם אתה רק רוצה להשמיע את עצמך וכיוב׳ – אל תצפה שמישהו באמת יקשיב לך. זה עורר בי תקווה.
מהו המסר המרכזי שאתה רוצה להעביר לקוראים?
זה יכול להשמע נאיבי מידי אבל המסר שלי הוא קודם כל שיש מה לעשות. גם אם כל העולם מתלהם ומדבר בצורה לא טובה ונכונה, אתה יכול לשנות את החצר הקטנה שלך. אתה יכול לשנות את השיח, את הדיבור שלך וזה יהדהד גם אצל אחרים. תמיד יהיו כאלו שלא יעריכו את זה או אולי יזלזלו אבל זה משפיע. והנקודה העיקרית היא הכוונה שלנו, הדיבור שלנו הוא כלי עוצמתי שעליו רוכבת הכוונה שלנו. יש לנו אפשרות להשפיע על המציאות בצורה חזקה על ידי דיבורים מדוייקים ונכונים יותר, דיבורים שהתדר שלהם הוא בנייה ולא של הרס. אני מאמין שזה אפשרי והתגובות שקיבלתי מהספר מראות שאנשים באמת יכולים לשנות את החיים שלהם ולו בנקודות מסויימות וחלקיות.
נשמע שאתה לא רוצה להבטיח הבטחות גדולות מידי..
רבי נחמן מלמד אותנו ש״מעט זה גם טוב״ ולפעמים מעט זה לא רק גם טוב אלא יותר טוב מלנסות להשיג הרבה. אנשים נשברים מזה שהם מנסים לעוף לירח ונוחתים על הקרקע הקשה, זאת אומרת לפעמים מבטיחים לך הבטחות אדירות ואתה רואה שינוי חלקי ומתבאס מזה. אני מאמין שכל מי שקורא בספר או משתתף בסדנא הדיגיטלית מקבל תועלת אדירה ונקודות רבות יכולות להשתנות בחיים שלו או שלה אבל אני לא מבטיח כלום כי בסופו של דבר – 1. זה עניין של עבודה עצמית, מי שרק קורא את הספר יכול להנות אבל מי שבאמת עושה את התרגילים בסוף כל פרק, יכול ממש לשנות את החיים. 2. אנחנו לא בתחרות של הספקים, אלא בהבנה שכל אחד והקצב שלו או שלב וכל אחד מה שצריך לעבור עליו בחיים. אנחנו בסך הכל רוצים להוסיף עוד מעט טוב.
מהם, לדעתך, האתגרים הגדולים ביותר בתחום הדיבור והתקשורת בימינו?
אני חושב שמשהו קרה לנו כחברה וגם כאינדיווידואליים. חופש הביטוי הוא דבר נפלא והיכולת של אנשים להביע את עצמם הולכת וגדלה אבל ביחד עם זאת גם האחריות שלנו הולכת וגדלה. היום אנשים יכולים ״לירות מהמקלדת״ שלהם בלי לחשוב מי נמצא בצד השני. מה המילים האלה יכולות לעשות למי שקורא אותן? האם אנחנו חושבים לפני שאנחנו מדברים? כנראה שלפעמים כן ולפעמים לא כל כך. אני רוצה להביא למצב שנחשוב יותר, נתכוון יותר ונשתמש בדיבור בתור כלי לבנייה ובריאה של מציאות טובה יותר לכולנו.
מהם הכלים והטיפים החשובים ביותר שאתה נותן בספר לשיפור הדיבור?
בספר מופיעים כלים ותובנות רבות מתחומים שונים, אחד הטיפים החשובים הוא שאם אני מנסה להעביר מסר לאדם השני, אני צריך לשים לב אם הוא בכלל מקשיב לי, מה המילים שיכולות להתחבר אליו באמת, האם אני חושב על טובתו (ואז הסיכוי שיקשיב לי גדל) או שאני חושב רק על עצמי עכשיו. דבר נוסף הוא לדבר על עצמי ולא לדבר על דברים שאין לי שליטה עליהם, הרבה אנשים נכנסים לתחושות של דכאון וחוסר אונים כי הם כל היום מתעסקים באנשים אחרים, מה יש להוא, ומה עכשיו הממשלה עשתה. ככל שאנחנו מחזירים את תשומת הלב למה שקורה איתנו, כאן ועכשיו, אנחנו מרגישים מסוגלות, מרגישים שאנחנו יכולים להשפיע על העולם שלנו.
למי אתה ממליץ לקרוא את הספר “סוד הדיבור הטוב”?
האמת שאני ממליץ על הספר לכל מי שרוצה לשפר את התקשורת שלו, לכל מי שרוצה ללמוד איך לדבר כך שיותר יקשיבו לך, ואיך לדבר בצורה שתיצור לך עולם וסביבה טובה יותר לחיות בה. זה גם ספר שאפשר להגדיר כספר שיפור עצמי או ספר עבודה פנימית (יש בו תרגילים בסוף כל פרק) אבל הוא גם יכול לשמש כספר מתנה נפלא או פשוט ספר להנות ממנו, למי שאין כח לעשות תרגילים. מתוך תגובות שקיבלתי עליו ממש מכל המגזרים אני יכול להגיד בשקט שהוא יכול להוסיף המון טוב לכל אחד ואחת מאיתנו.
סוד הדיבור הטוב יצא לאור בשלוש גרסאות – מהדורה כריכה קשה גודל רגיל כמו שאר הספרים (סוד הנקודה הטובה, להיות בשמחה וכיוב׳), ומהדורה דיגיטלית להורדה של הספר.
ניתן להזמין מהדורה רגילה או מהדורת כיס עבורכם. ישנה גם סדנא דיגיטלית אונליין (שיעורים מוקלטים) שמאפשרת לכם להעמיק לצלול לתוך התכנים של סוד הדיבור הטוב – להרשמה לסדנא
מהו סוד הדיבור הטוב? כיצד ניתן לשנות את חיינו לטובה באמצעות כוחו של הדיבור? מתברר שקיימות גישות וכלים מעשיים המאפשרים לנו להשפיע לטובה על הסביבה ועל חיינו. בספר “סוד הדיבור הטוב”, נפגוש מגוון כלים ותובנות שיאפשרו לנו לשנות את אופן התקשורת שלנו ולהעביר את המסר בצורה יעילה יותר לאנשים אחרים – בני זוג, שותפים, עובדים, מנהלים, ילדים וקרובים אלינו.
שלושה עקרונות מרכזיים יעזרו לנו לדייק את הדיבור ולהעביר את המסר בצורה נכונה:
1. כוונה: מהי הכוונה שלך בדיבור? האם אתה משקיע זמן ומחשבה לא רק בתוכן הדיבור, אלא גם במטרתו? לפני שאתה מדבר, עצור רגע וחשוב על מה שאתה רוצה להשיג באמצעות הדיבור.
2. חיבור רגשי: האם הדברים באמת יוצאים מהלב שלך? האם אתה מחובר רגשית לתוכן הדברים שאתה אומר, או שאתה פשוט “מדבר מתוך שגרה”? ודא שאתה מדבר מתוך כוונה אמיתית וחיבור רגשי.
3. התבוננות בשומע: מהי יכולת הספיגה וההבנה של האדם שאליו אתה מדבר? האם אתה מדבר אליו באמת, תוך התחשבות בצרכים שלו ובמצבו הרגשי? ודא שהאדם שאליו אתה פונה זמין וקשוב לדיבור שלך.
בחרו את המהדורה המועדפת עליכם/ן:
מהו הקורס הדיגיטלי של סוד הדיבור הטוב?
רבים רוצים להעמיק ולהתחבר לתכנים, אחת השיטות הטובות היא, מעבר לקריאה עצמה, לצפות ולהנות מקורס דיגיטלי שמעביר את התכנים בצורה עמוקה ומרעננת.
בקורס יש כרגע מעל עשרה שיעורים והוא נותן לכם כ – חמש וחצי שעות של תוכן איכותי. כמובן שאפשר לראות חלקים. הקורס פתוח עבורכם ללא הגבלה של זמן, להנות מהתכנים, לחזור על הדברים. מוזמנים לצלול לעולם המרתק של סוד הדיבור הטוב ולשנות את האקלים הנפשי בחיים שלכם ושל הסובבים אתכם!!